2020-09-24 13:26:06• hírek • Agerpres

Frissítette Németország a kockázatot jelentő romániai megyék listáját

Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala

Frissítette Németország a járványügyi szempontból biztonsági kockázatot jelentő térségek jegyzékét. A listán tizenkét romániai megye - köztük Kovászna - és Bukarest szerepel - közölte a külügyminisztérium.


A tárca tájékoztatása szerint a főváros mellett a következő megyék minősülnek kockázatot jelentő régióknak: Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Krassó-Szörény, Kovászna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui és Vâlcea.


A listán szereplő régiókból Németországba érkező személyeknek - állampolgárságtól függetlenül - karanténba kell vonulniuk. Mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha az országba érkezésük előtt legtöbb 48 órával kiállított negatív teszteredménnyel igazolják, hogy nem koronavírus-fertőzöttek, vagy ha alávetik magukat egy tesztelésnek, amely ingyen elvégezhető az érkezéstől számított tíz napon belül. Ezt a repülőtéren is elvégezhetik, de családorvosnál vagy a helyi egészségügyi hatóságoknál is igényelhetik. Bővebb tájékoztatás a 116.117-es telefonszámon kérhető.


Azoknak, akik negatív teszteredményt mutatnak fel az országba érkezésükkor, nem kell elkülönítésbe vonulniuk, azok esetében azonban, akik Németországban végeztetik el a tesztet, karanténban kell maradniuk az eredmény kézbesítéséig.


A rendelkezés nem vonatkozik azokra, akik csak átutaznak Németországon. Ők megállhatnak élelmiszert beszerezni vagy tankolni, látogatásokat azonban nem tehetnek, továbbá sem turisztikai, sem üzleti tevékenységet nem folytathatnak.


A szabályok áthágása esetén a német hatóságok 25.000 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: